Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

AKÇAY BELEDİYESİ ‘MİDİLLİ FUARINDA

AKÇAY BELEDİYESİ ‘MİDİLLİ FUARINDA

Yunanistanın Midilli Adasında düzenlenen 3. Aegean Expo Fuarına (1. Türk-Yunan Kültür ve Turizm, Ticaret Fuarı) Sevgi ve Su Beldesi Akçayı temsilen Akçay Belediyesi tam kadro katıldı. Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Yine birçok esnafımızın

Yunanistan`ın Midilli Adası`nda düzenlenen 3. Aegean Expo Fuarına (1. Türk-Yunan Kültür ve Turizm, Ticaret Fuarı) Sevgi ve Su Beldesi Akçay`ı temsilen Akçay Belediyesi tam kadro katıldı. Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Yine birçok esnafımızın Midilli Adası ile ticarete başladığını tespit ettik. O nedenle bu fuarı önemsiyoruz" dedi.
Yunanistan`ın Midilli Adası`nda düzenlenen Yunanistan`dan 55, Türkiye`den ise 70 firma katıldığı açılışını Midilli Valisi Nasos Yakalis ve Belediye Başkanı Demetrios Phokionos Vounatsos ile Akçay Belediye Başkanı Cahit İncaoğlu ve Edremit Ticaret Odası Başkanı İsmail Aynur yaptığı 15 - 18 Haziran tarihleri arasında devam eden "3. Türk - Yunan Kültür ve Turizm Fuarı" sona erdi.
3. Aegean Expo Fuarına (1. Türk-Yunan Kültür ve Turizm, Ticaret Fuarı) katılan Akçay Belediyesi yetkilileri, Sevgi ve Su Beldesi Akçay`ı en iyi şekilde tanıtabilmek için hazırlanan broşür, cd gibi ürünleri dağıttılar.
Akçay Belediyesi standını, Kuzey Ege Bölge Valisi Nasos Yakalis, Lesvos Belediye Başkanı Dimitrios Vounatsos, ve fuar için adada bulunan bölgemiz Belediye Başkanları ile Ticaret odaları Başkanları da ziyaret etti.
Başkan İnceoğlu tarafından Türk-Yunan Dostluğu anısına Kuzey Ege Bölge Valisi Nasos Yakalis ve Lesvos Belediye Başkanı Dimitrios Vounatsos`a plaket verildi. 
3. Türk – Yunan Ticaret, Kültür ve Turizm Fuarı'na üç yıldır katıldıklarını ve her yıl stant açtıklarını, Türk stantlarına ve bölgeye karşı büyük bir ilginin olduğunu açıklayan Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Bunu canlı olarak da görmek mümkün oluyor. Bu fuarlardan sonra bölgemize birçok Yunan turistin geldiğini, günübirlik de olsa ziyaret ettiğini görüyoruz. Yine birçok esnafımızın Midilli Adası ile ticarete başladığını tespit ettik. O nedenle bu fuarı önemsiyoruz" diye konuştu.
Edremit Körfezi'nde ve Midilli'de karşılıklı ekonomiyi canlı tutmak, ticari ilişkileri geliştirmek, Türkiye ile Yunanistan Ege adaları arasındaki ekonomik ve kültürel potansiyeli hak ettiği en iyi yere taşıyabilmek olduğunu açıklayan Edremit Ticaret Odası Başkanı İsmail Aynur, Bizim Midilli ile diyalogumuz birkaç yıllık değil, 20 yıldır biz Midilli`ye gelip gidiyoruz. Onlar bizim ülkemize gelip gidiyorlar. Daha önceleri rahat gelip gidemediğimiz Midilli`ye bu fuarlar sayesinde kendi evimiz gibi gidip gelebiliyoruz. Bu fuarların olumlu etkisini gözlerimizle gördük. Her halde bunu otelcilerimiz, sanayicilerimiz de görüyordur" dedi.
 15 – 18 Haziran tarihleri arasında Midilli – Marine bölgesinde 3. Türk – Yunan Ticaret, Kültür ve Turizm Fuarı'na Türkiye'deki 70 firma arasında Bergama Ticaret Odası, Balıkesir Ticaret Odası, Foça Belediyesi, Edremit Ticaret Odası, Edremit Belediyesi, Ayvalık Ticaret Odası, Ayvalık Belediyesi, Altınoluk Belediyesi, Küçükkuyu Belediyesi, Güre Belediyesi, Zeytinli Belediyesi, Akçay Belediyesi, Dikili Belediyesi, Bergama Belediyesi, Aydın Ticaret Odası, Ayvacık Belediyesinin katıldı.    Enver Dolgun


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı